Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Κανονισμός Σχολείου 2020-2021

 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 6/Θ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΡΜΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, διανύουμε ομολογουμένως μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Καλούμαστε να ανοίξουμε τα σχολεία με ιδιαίτερες και πολύ δύσκολες συνθήκες για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας. Το δίλλημα είναι όμως απλό. Πάμε σχολείο που αποτελεί κατά γενική ομολογία το φυσικό περιβάλλον των παιδιών ή μένουμε εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών και την κοινωνικοποίησης τους;

Για να καταφέρουμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτή την επιστροφή στα θρανία όσο πιο ασφαλή και ομαλή γίνεται, σας ενημερώνουμε για τη λειτουργία του σχολείου μας με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλονται.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

· Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα λαμβάνει χώρα από τις 8:05 πμ (όχι νωρίτερα) έως τις 8:20 το αργότερο (για όσους μεταφέρονται με λεωφορείο). Οι πόρτες μετά θα κλείνουν και για να μπει ο μαθητής στο σχολείο θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία με το σχολείο στο τηλ. (2282061281).

· Ο μαθητής/τρια θα προσέρχεται με μάσκα στο σχολείο και θα κατευθύνεται απευθείας στην τάξη του και θα κάθεται στο θρανίο του.

ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ

· Τα διαλλείματα στο πρωινό πρόγραμμα είναι τρία: το 1ο στις 9:40 πμ, το 2ο στις 11:30 πμ και το 3ο στις 12:25 μμ. Στο διάλλειμα οι μαθητές βγαίνουν συντεταγμένα από τις τάξεις τους βάζοντας αντισηπτικό, βγάζουν τη μάσκα και την τοποθετούν είτε σε ένα ορθογώνιο κουτάκι (πχ θήκη από γυαλιά) είτε σε σακουλάκι. Στο διάλλειμα κινούνται σε προκαθορισμένο χώρο προς αποφυγή του συγχρωτισμού με άλλες τάξεις. Μπαίνουν στην τάξη τους αφού χτυπήσει το κουδούνι ακολουθώντας την ίδια διαδικασία αντισηπτικό, εφαρμογή μάσκας.

· Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα γίνονται «διαλλείματα μάσκας» προκειμένου να αποφορτίζονται και να ξεκουράζονται οι μαθητές. Τη διαδικασία θα την καθορίσουν οι δάσκαλοι λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας όλων μέσα στην τάξη.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

· Στις 13:15 θα χτυπάει το κουδούνι για την αποχώρηση των μαθητών από το πρωινό πρόγραμμα. Οι δάσκαλοι σταδιακά και με αποστάσεις θα βγάζουν τα παιδιά στην καγκελόπορτα όπου θα τα παραλαμβάνουν οι συνοδοί τους. Πρέπει μέχρι την Τρίτη 15/9/2020 να δηλώσετε στην υπεύθυνη δήλωση που σας επισυνάπτουμε τον τρόπο αποχώρησης των παιδιών προκειμένου ν’ αποφευχθεί συνωστισμός στην έξοδο.

· Τα παιδιά που μεταφέρονται με ΚΤΕΛ πηγαίνουν στη στάση με ευθύνη των γονέων τους γιατί η φύλαξη στο σχολείο, ενέχει τον κίνδυνο του συγχρωτισμού και δεν κατοχυρώνει νομικά τους εκπαιδευτικούς. Το ΚΤΕΛ έχει την υποχρέωση να διαθέτει συνοδό στα μαθητικά δρομολόγια προκειμένου να μεταφέρει τους μαθητές και της Α΄και Β΄τάξης, αλλιώς τα παιδιά αυτών των τάξεων απαγορεύεται από το νόμο να ανέβουν στο λεωφορείο. Οι γονείς σε αυτή την περίπτωση

μπορούν να ζητήσουν γονική μέριμνα. Το ίδιο και για τις περιπτώσεις που μεταφερόντουσαν με ταξί ( όχι για την επιστροφή από το ολοήμερο).

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

· Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν το ολοήμερο πρόγραμμα μετά το σχόλασμα 13:15 πραγματοποιούν ένα διάλλειμα πεντάλεπτο και ξαναμπαίνουν στην τάξη που ανήκουν και τρώνε στο θρανίο τους κρύο φαγητό. Δεν επιτρέπεται ζέσταμα και συγχρωτισμός στην κουζίνα. Άρα μαζί τους έχουν ό,τι μπορεί να καταναλωθεί σε θερμοκρασία δωματίου, αφού δεν επιτρέπεται να παίρνουμε τάπερ για το ψυγείο.

· Στο ολοήμερο ισχύουν οι κανόνες του πρωινού προγράμματος.

· Το ολοήμερο πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 21/9/2020 και η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με ευθύνη των γονέων. Ταξί δεν δικαιολογούνται για κανέναν, ούτε γονική μέριμνα για την επιστροφή του ολοημέρου.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

· Κάθε εκπαιδευτικός θα καθορίσει την απογευματινή ώρα που θα δέχεται μια φορά το μήνα τους γονείς και τους κηδεμόνες της τάξης τους στο χώρο του σχολείου.

· Για οποιαδήποτε επικοινωνία έκτακτη που θα χρειάζεστε με το δάσκαλο/α, θα γίνεται τηλεφωνικά κατόπιν συνεννόησης με τη Δ/ντρια του σχολείου.

· Τα παιδιά καλό θα ήταν να έχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στο σχολείο γιατί η ανταλλαγή πχ ξύστρας, μολυβιών, κτλ, λόγω covid δεν ενδείκνυται.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΩΝ ΜΕ COVID 19

· Τα συμπτώματα που ο ΕΟΔΥ καταγράφει ως συμβατά με τον covid 19 είναι τα εξής παρακάτω:

1) Πυρετός (πάνω από 37,5 )

2) Βήχας

3) Δυσκολία στην αναπνοή

4) Μυαλγίες

5) Ρίγος

6) Πονοκέφαλος

7) Δυσκαταποσία

8) Ρινική καταρροή/συμφόρηση

9) Ναυτία / εμετός

10) Κοιλιακός πόνος/διαρροϊκές κενώσεις

· Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των παιδιών καλό θα ήταν να κάνετε έλεγχο των παιδιών πριν την αποχώρησή τους από το σπίτι. Αλλιώς η διαδικασία που ακολουθείται στο σχολείο είναι η εξής: Όταν κάποιος μαθητής δεν αισθάνεται καλά ή ο δάσκαλος κρίνει πως πρέπει να αποχωρήσει γιατί έχει κάποιο από τα

παραπάνω συμπτώματα, τότε ο μαθητής απομακρύνεται από την τάξη, πηγαίνει σε ειδικό χώρο μέχρι να έρθει ο κηδεμόνας να τον παραλάβει. Ο μαθητής καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής του, φοράει τη μάσκα του και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός για covid τηρεί όλα τα μέτρα για την ασφάλειά του.

Αγαπητοί γονείς γνωρίζουμε τη δυσκολία της φετινής σχολικής χρονιάς και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί κατανοούμε τις ανησυχίες, τις απορίες και τις ενστάσεις που μπορεί να έχετε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι και εμείς βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και καλούμαστε να παίξουμε ρόλους αλλά και να επωμιστούμε ευθύνες για τις οποίες ούτε ειδικοί είμαστε ούτε αρμόδιοι. Ως δημόσιοι όμως λειτουργοί είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε νόμους και διατάξεις του κράτους που εκπροσωπούμε. Θεωρούμε ότι με καλή διάθεση, υπευθυνότητα όλων από τη μεριά μας, θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο και λειτουργικό τρόπο.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά , καλή συνεργασία και καλή δύναμη.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΗΛ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ: 2282061281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου