ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!!!

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής, υλοποιήσαμε με μια ομάδα μαθητών το πρόγραμμα με τίτλο: « Μουσική… μια απέραντη θάλασσα ». Πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Κορθίου στις 8/2/2013, όπου πήραμε μέρος στο πρόγραμμα:
« Αν τα ψάρια είχαν φωνή… ». Στη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά παρακολούθησαν προβολές που αφορούσαν στα υπό εξαφάνιση είδη της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας. Έπαιξαν παιχνίδια, επισκεφτήκαμε το θαλάσσιο πεδίο όπου με ειδικό γυαλί βυθού μελετήσαμε το βυθό στο λιμάνι του Όρμου Κορθίου, πήραμε συνέντευξη από 2 ψαράδες και τέλος δημιουργήσανε ανά ομάδες αφίσες για την μόλυνση των θαλασσών, την υπεραλίευση και την προστασία των θαλάσσιων ειδών και του περιβάλλοντος. Έγινε σύνδεση του προγράμματος με το μάθημα της μουσικής, μέσα από επιλεγμένα τραγούδια που μάθανε τα παιδιά.


Στιγμές από την επίσκεψή μας:
Σε συνεργασία με την  δασκάλα της Β΄ τάξης Δέσποινα Αλεξούδη και τους μικρούς μαθητές της, ασχοληθήκαμε με τραγούδια του «νερού». Μέσα από το πρόγραμμα που πραγματοποίησαν οι μαθητές, ακούσαμε και διαλέξαμε μαζί τραγούδια που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον, σχετικά με το νερό και το υγρό στοιχείο γενικότερα. Τα παιδιά διασκέδασαν και χάρηκαν την εκμάθηση των τραγουδιών, η οποία έγινε κυρίως μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια. Ακολουθούν οι τίτλοι των τραγουδιών που μάθαμε. Αναζητήστε τα… και καλή ακρόαση!

Ø  Ο ασπροδόντης Καρχαρίας, στίχοι-μουσική: Γιώργος Χατζηπιερρής.

Ø  Στου καιρού τη ζυγαριά, στίχοι: Νίκος Γκάτσος, μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου.


Ø  Δέκα καβουράκια, στίχοι-μουσική: Γιώργος Χατζηπιερρής.

Ø  Το τραγούδι ας πούμε του Οδυσσεβάχ, στίχοι-μουσική Διονύσης Σαββόπουλος.


Ø  Πυγολαμπίδες κολυμβήτριες, στίχοι-μουσική Γιώργος Χατζηπιερρής.

Ø  Το καραβάκι, στίχοι: άγνωστος, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης.


Ø  Στη Σέριφο ήσουν πουλί, στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος, μουσική: Παντελής Θαλασσινός.

Ø  Νερόμυλος, στίχοι- μουσική: Γιάννης Γκούμας.


Ø  Το τραγούδι του κοριτσιού (γεια σου κύριε μενεξέ), στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης, μουσική: Δημήτρης Λάγιος.

Ø  Ένα παιδί ταξιδεύει, στίχοι-μουσική Γιώργος Χατζηπιερρής.


Εικόνες από την τάξη:
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου