Ε' ΤΑΞΗ
2013 - 2014

Τα σΑϊΝιΑ σας παρουσιάζουν τη ραδιοφωνική τους εκπομπή!! Ακούστε τα αγαπημένα μας τραγούδια!!


Πατήστε το link για να μας ακούσετε.. https://www.youtube.com/watch?v=jWdxtcYsYB4


Μια επίσκεψη στο Εμπειρίκειο γηροκομείο Άνδρου!


Λίγο καιρό πριν, σε μία επίσκεψη που κάναμε στο γηροκομείο της Χώρας, συναντήσαμε την κυρία Ζωή, η οποία μας μίλησε για τη ζωή της και τα ποιήματά της. Έτσι, αποφασίσαμε και εμείς να γράψουμε ποιήματα και να της τα στείλουμε..


\Κατασκευές

Η ‘Ε τάξη φέτος λάτρεψε τις κατασκευές.. γι αυτό θα θέλαμε να μοιραστούμε μερικές από αυτές μαζί σας!!                  Το καταπληκτικό μας                                               αερόστατο!!                


                                      
 Ό ανεμόμυλός μας                                                         που γυρίζει..

                       Το αεροπλάνο που μας                                      ταξιδεύει!!!
         

                                                    Ένα ξύλινο σπίτι!!

           


                            Ένα ηφαίστειο που πραγματικά εξερράγη!!!
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τις οδηγίες για να το κάνετε και εσείς. Εμείς προσθέσαμε και χρώμα για να μοιάζει περισσότερο σαν λάβα.ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΤΑΙΝΙΕΣ!!


Φέτος πραγματοποιήσαμε ένα πρόγραμμα για τον κινηματογράφο. Είδαμε πολλές ταινίες, συζητήσαμε για το πως γίνεται μια ταινία και ποιοι συμμετέχουν σε αυτήν. Ακόμη, φτιάξαμε και εμείς το δικό μας ταινιάκι, που θα το παρακολουθήσετε σε λίγες μέρες.
Λοιπόν, αυτές είναι κάποιες απ' τις αγαπημένες μας..  
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ!!

Σε λίγες μέρες Θα ακούσετε και τη δική μας εκπομπή.. συντονιστείτε!!!


Πασχαλινές κατασκευές!!


Τα αυγά τα βάψαμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Οδηγίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πετώντας τον χαρταετό μας..
Φέτος αποφασίσαμε να φτιάξουμε τις δικές μας μάσκες..

Πήραμε γυψόγαζες, τις κόψαμε σε μικρά κομμάτια και τις απλώσαμε στα πρόσωπά μας. Ήταν πολύ διασκεδαστικό και το αποτέλεσμα μας άρεσε!! Πρέπει να το δοκιμάσετε και εσείς.. 


Οδηγίες
Υλικά που θα χρειαστείτε : 1) Γυψόγαζα (θα την προμηθευτείτε από το φαρμακείο ή από μαγαζί με είδη χειροτεχνίας, 2) Ψαλίδι, 3) Μια λεκανίτσα με νερό, 3) Βαζελίνη, 4) Ένα μοντέλο.     
Αφού αλείψετε καλά το πρόσωπο του «μοντέλου» σας με βαζελίνη κόβετε την γυψόγαζα σε μικρές λωρίδες. 


Βουτάτε κάθε λωρίδα στο νερό και εφαρμόζετε πάνω στο πρόσωπο, στην αρχή περιμετρικά. (μέτωπο , μάγουλα, πιγούνι ) ώσπου να περικυκλώσετε το πρόσωπο.

 Φροντίστε ώστε η κάθε λωρίδα να ενώνετε με την διπλανή της.

Γεμίζετε όλο το πρόσωπο, αφήνετε ανοικτά τα ρουθούνια και τα μάτια. Είναι προτιμότερο να βάλετε την γυψόγαζα σε διπλή στρώση. Μόλις τελειώσετε μπορείτε να αφαιρέσετε την μάσκα αρκεί να έχει στερεοποιηθεί και το «μοντέλο» να νοιώθει πως τραβάει.Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μισή μάσκα που να έχει μόνο μύτη και μάτια . Στη συνέχεια μπορείτε να την βάψετε και να την στολίσετε όπως εσείς επιθυμείτε…την στερεώνετε στο πρόσωπο είτε εφαρμόζοντας λάστιχο στα πλάγια είτε κολλώντας ένα ξυλαράκι ώστε να την κρατάτε με                                                                           το χέρι σας…


Καλή επιτυχία!!!
 Ώρα να παίξουμε..

Με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας Παιχνίδια, είπαμε να το διασκεδάσουμε, οργανώνοντας έναν αγώνα επιτραπέζιων παιχνιδιών. Εμάς μας άρεσε.. εσάς;;
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου