ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Διδασκόντων, Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Όρμου Κορθίου Άνδρου, ευχαριστούμε από καρδιάς την Bayer Hellas και όσους συντοπίτες μας μεσολάβησαν για την ευγενική προσφορά 10 τablets της εταιρείας, για εκπαιδευτική χρήση στο σχολείο μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6/Θ ΔΣ ΟΡΜΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ανακοινώνουμε πως από Δευτέρα 19-09-2016, ξεκινάει το ολοήμερο πρόγραμμα. Τα παιδιά θα έχουν μαζί τους φαγητό σε πλαστικό μπολ για να ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων. Το ολοήμερο σχολάει στις 4.00μμ και Παρασκευή στις 3.00μμ. Η μεταφορά όσων παιδιών μένουν σε χωριά θα γίνεται με ταξί.Εκ της Δ/νσεως


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΈΝΑΡΞΗΣ ΣΧΟΛ. ΈΤΟΥΣ 2016-2017


6/Θ  Δ.Σ ΟΡΜΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ
12-09-2016


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Η Δ/ντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας καλωσορίζουν και εύχονται καλή σχολική χρονιά . Η παρούσα ενημέρωση πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία του σχολείου και με τους μαθητές αλλά κυρίως με τους γονείς τους.
Η φετινή σχολική χρονιά αρχίζει με αρκετές αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.:
1)      Όλες οι τάξεις (από Α΄-ΣΤ΄) σχολούν στις 1.15 μμ και το Ολοήμερο στις 16.00 μμ.
2)      Ξεκινάει  η υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος της πληροφορικής (ΤΠΕ) για 1 ώρα  και για όλες τις τάξεις.
3)      Ξεκινάει ή διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας από την Α΄Δημοτικού
4)      Αυξάνεται οι ώρες διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις τάξεις από 2 σε 3 ώρες.
5)      Μειώνεται κατά 1 ώρα η διδασκαλία των θρησκευτικών στην Ε ΄και ΣΤ΄τάξη
6)      Αφαιρούνται οι 2 ώρες της ευέλικτης ζώνης από την Ε ΄και ΣΤ΄τάξη
7)        Το ολοήμερο σχολείο αρχίζει στις 1.20 με σίτιση και συνεχίζεται με μια ώρα μελέτη και μια ώρα μάθημα ειδικότητας στην περίπτωσή μας Αγγλικά.
8)      Στο σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί το Τμήμα Ένταξης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

          ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
·         Το πρωινό κουδούνι χτυπάει στις 8.10 το πρωί. Οι προσέλευση των μαθητών που δεν μεταφέρονται αρχίζει στις 8.00 πμ. Καλό θα είναι οι μαθητές να εισέρχονται μόνοι τους στο σχολείο.
·         Μετά την προσέλευση και των μεταφερόμενων μαθητών οι πόρτες κλείνουν και ανοίγουν ξανά στις 1.15.
·         Η συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους κηδεμόνες σχετικά με την πρόοδο των παιδιών θα γίνεται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα και καλό θα ήταν να παρουσιάζεστε κάθε φορά. Για οτιδήποτε έκτακτο που επιθυμείτε να συζητήσετε με το δάσκαλο μπορείτε κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο τηλέφωνο του σχολείου: 2282061281.
·         Παρακαλείσθε να ενημερώσετε αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας που θα πρέπει να γνωρίζουμε
·         Πάντα να ενημερώνετε για την απουσία του παιδιού σας από το σχολείο καθώς και του τρόπου αποχώρησής του.
·         Το δεκατιανό είναι ένα πολύ σημαντικό γεύμα που πρέπει να φέρνει το παιδί από το σπίτι προκειμένου να είναι υγιεινό και σπιτικό.
·         Οποιαδήποτε ενημέρωση σας αφορά θα γίνεται με γραπτές ανακοινώσεις από τη Δ/νση ή το δάσκαλο/α της τάξης γι΄αυτό να ελέγχεται τη τσάντα σε τακτά χρονικά διαστήματα.
·         Η σχολική τσάντα να περιέχει τα βιβλία της ημέρας προκειμένου να μη φορτώνεται ο μαθητής με περιττό βάρος.
·         Η εκπαίδευση για την τουαλέτα είναι πολύ σημαντική να γίνεται και από τους γονείς.
·         Κανένας μαθητής δεν αποχωρεί πρόωρα παρά μόνο ύστερα από συνεννόηση με τον κηδεμόνα και αφού έρθει να τον παραλάβει ο ίδιος ή αντιπρόσωπός του.
·         Η καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και η αμοιβαία εμπιστοσύνη θα βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση του μαθητή από τους εκπαιδευτικούς, για αυτό μη διστάζετε να μιλάτε μαζί τους για ό,τι σας απασχολεί και αφορά το παιδί σας. Το σχολείο συνεργάζεται και με άλλες δομές και φορείς προκειμένου να βοηθήσει και να επέμβει όπου κριθεί αναγκαίο. Πρώτα μιλάμε στο δάσκαλο της τάξης και στο Δ/ντή!!
·         Σύντομα θα ενημερωθείτε για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.
·         Ανακοινώσεις καθώς και διάφορες δράσεις του σχολείου ανεβαίνουν και στην ιστοσελίδα του.
  
Ευχόμαστε σε  όλους καλή συνεργασία και καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

  
Η Δ/ΝΤΡΙΑ                                             ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ                        ΣΧΟΛΕΙΟΥ
΄Ορμος, 31-03-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση δράσεων που το σχολείο εκπόνησε στα πλαίσια προγραμμάτων για τη φιλαναγνωσία και τα δικαιώματα του παιδιού. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε την αξιόλογη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Αρζανίδου Έλενα, η οποία σε ένα δημιουργικό διήμερο γνώρισε στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, το μαγικό κόσμο των βιβλίων αλλά και άγγιξε επίκαιρα θέματα όπως αυτό «του σχολικού εκφοβισμού» και «της παιδικής παχυσαρκίας». Την ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας γι’ αυτό το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου.
Για να πραγματοποιηθεί όλο αυτό το ταξίδι σημαντική ήταν η προσφορά, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας του Κορθίου (ιδιαιτέρως της μητέρας κ. Μπενά Βασιλικής), που πάντα στέκονται αρωγοί και συνοδοιπόροι σε ό,τι ωφελεί τους μικρούς μας μαθητές και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.
Συγχαίρουμε τη συνάδελφο Αλεξούδη Δέσποινα που φρόντισε και την παραμικρή λεπτομέρεια της διοργάνωσης της δράσης και πιστεύουμε ότι όσο υπάρχουν δάσκαλοι με ευαισθησίες και μεράκι για την εκπαίδευση, θα υπάρχει και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στη νέα γενιά.
Επίσης, σήμερα ολοκληρώνουμε και την ενδοσχολική επιμόρφωση που οργάνωσε το σχολείο σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο κ. Τσαλικίδου Μαρία και αφορούσε τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και στο οποίο είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και να ενημερωθούμε για διδακτικές τεχνικές αλλά και για τρόπους αντιμετώπισης των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, από τη Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κ. Δερέκα Μαρία και από τις ψυχολόγους του κέντρου πρόληψης Κυκλάδων Θησέας κ. Καννελοπούλου Χρυσαυγή και κ. Βαρθαλίτου Παναγιώτα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας με καθοδήγηση της δασκάλας του Τ.Ε κ. Κρεμμύδα Βασιλικής, έθεσε τους προβληματισμούς, αναζήτησε τρόπους να επιμορφωθεί και εκμεταλεύτηκε στο μέγιστο την πρόθυμη, πάντα,  ανταπόκριση της σχολικής μας συμβούλου.
Ευχόμαστε σε όλους καλό Πάσχα, οικογενειακή γαλήνη και ευημερία και ελπίζουμε πως η φετινή σχολική χρονιά θα κλείσει για το σχολείο μας με δράσεις που επιθυμούμε να προωθήσουν την εικόνα ενός ανοιχτού στην κοινωνία σχολείου, ενός σχολείου που ενδιαφέρεται, συμμετέχει και προσφέρει.Η Δ/ΝΤΡΙΑ
                                                            

ΚΑΠΕΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ                                       


Ελληνική Δημοκρατία
                   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ&ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                 Άνδρος, 16/03/2015
ΠΕΡΙΦ/ΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε.& Δ.Ε ΕΚΠ/ΣΗΣ
Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
                 Αρ. Πρωτ.: 24
Τσαλικίδου Μαρία
ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
4ησ  Περιφέρειασ Α/θμιασ Εκπ/σησ κυκλαδων


ΠΡΟΣ:
  • Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου
  • Προϊσταμένη Τμήματος Ε.Π.ΚΑ
  • ΔΠΕ ΚυκλάδωνΚΟΙΝ:
  • Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Άνδρου


Πληροφορίες:
Τηλ.:
e-mail:


Μ. ΤΣΑΛΙΚΙΔΟΥ
6972866207
mtsalik@gmail.com
                                   

ΘΕΜΑ: «ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
                ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΜΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ»
Σας ενημερώνουμε ότι η Σχολική Σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Κυκλάδων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων ΔΣ Όρμου Κορθίου, διοργανώνουν και πραγματοποιούν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο για συγκεκριμένη ομάδα εκπαιδευτικών, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των ενδοσχολικών σεμιναρίων στη συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα.
ΘΕΜΑ: Οργάνωση και Ανάπτυξη της Σχολικής Μονάδας συνολικά και των εκπαιδευτικών ατομικά, για την αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών στο Σχολείο: Ρόλοι, Εργαλεία και Όρια
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015, ώρες 17.30-20.30
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Δημοτικό Σχολείο Όρμου Κορθίου
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:
1. Οι εκπαιδευτικοί του ΔΣ Όρμου Κορθίου και ΔΣ Οπίσω Μέρους, που επιθυμούν
2. Οι εκπαιδευτικοί από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Άνδρου, που πραγματοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας ( Σε συνεργασία με  το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων») και
3. Οι εκπαιδευτικοί  ΕΑΕ των Τμημάτων Ένταξης. ΣΥΝΟΛΙΚΑ 25 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΣΤΟΧΟΙ:
1.      Η σχολική μονάδα ως οργανισμός, αποκτά αυτορρυθμιστικές δεξιότητες, έτσι ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τις περιπτώσεις περίπλοκων και πολυπαραγοντικών καταστάσεων και παιδαγωγικών περιστατικών, που αφορούν μαθητές και στα οποία εμπλέκονται μαθητές, γονείς, τοπική κοινωνία.
2.      Μέσα από βιωματικές κυρίως δράσεις και αξιοποιώντας τις δικές τους δυνατότητες, οι εκπαιδευτικοί να διαχειρίζονται περιστατικά μέσα και έξω από την τάξη.
3.      Ενημέρωση των εκπαιδευτικών για βοηθητικά και σταθμισμένα εκπαιδευτικά εργαλεία και υλικό προς αξιοποίηση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
17.30΄-18.00΄ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ: ΜΑΡΙΑΤΣΑΛΙΚΙΔΟΥ, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Κυκλάδων /ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης ‘Θησέας Κυκλάδων’ με ειδίκευση στις εξαρτήσεις /ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΡΘΑΛΙΤΟΥ ψυχολόγος, στέλεχος του ‘Θησέας Κυκλάδων’
18.00΄- 20.00΄ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  σε ομάδες, με υπεύθυνες τις: ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ/ΠΑΝΑΓ. ΒΑΡΘΑΛΙΤΟΥ
Ενδιάμεσα περιλαμβάνεται διάλειμμα ενός τετάρτου για καφέ
20.00΄- 20.30΄ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει ακριβώς την ώρα που αναφέρεται. Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες  θα το παρακολουθήσουν μέχρι τέλους και θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Η Σχολική Σύμβουλος                                                             


Μαρία Τσαλικίδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
·         Σας ενημερώνουμε ότι η επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24-03-2015 και ώρα 9.30 στο χώρο του σχολείου. Τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και μετά το πέρας της εκδήλωσης θα αποχωρήσουν. Ο Σύλλογος Διδασκόντων ύστερα από συνεδρίαση του, αποφάσισε να μην γίνουν εκδηλώσεις που χρειάζονταν πρόβες από κάποιες τάξεις εξαιτίας του ότι έχουν χαθεί πολλές διδακτικές ώρες λόγω κακοκαιρίας. Γι΄ αυτό θα δείξουμε στα παιδιά ένα βίντεο με ιστορική αναδρομή της ημέρας και θα γίνει ενημέρωσή τους.
·         Την Τετάρτη 25-03-2015 και ώρα 9.45 οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στην πλατεία, θα πάμε στην εκκλησία και θα ακολουθήσει η παρέλαση. Μετά το πέρας της παρέλασης θα αποχωρήσουν.
Εκ της Δ/νσεως


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/11/2014
·         Πραγματοποιήθηκε Σχολικό Συμβούλιο με παρουσία εκπροσώπων των τριών σχολείων της Π/θμιας Εκπαίδευσης της περιοχής του Κορθίου και συμμετοχή της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π/θμιας Εκπαίδευσης Άνδρου, κ.Βολίκα, καθώς και των εκπροσώπων του Δήμου, κ.Τρανάκο και Σκόρδο. Στόχος του κοινού συμβουλίου ήταν ν’ αναδειχθούν και να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις των σχολείων της περιοχής και να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια από τους εκπροσώπους του Δήμου, να τεθεί στις προτεραιότητες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η κοινή αντιμετώπισή τους.

·         Ξεκίνησαν τα δωρεάν μαθήματα λαϊκών οργάνων για τα παιδιά του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Κορθίου, προσφορά του Ιδρύματος Λιλίκας Μωραΐτη και με πρωτοβουλία και συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ίδρυμα γιατί τέτοιες προσφορές προάγουν  τον πολιτισμό. Δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες, την τοπική τους παράδοση, χτίζοντας στέρεες γέφυρες για το μέλλον τους. Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 6/Θ ΔΣ ΟΡΜΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13/11/2014

  • Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 το σχολείο και ώρα 6.00μμ, οι δάσκαλοι των παραδοσιακών οργάνων θα έχουν την πρώτη συνάντηση με τα παιδιά και τους γονείς που έχουν δηλώσει κάποιο όργανο.

Εκ της Δ/νσεως0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου