Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πραγματοποίηση σχολικής εκπαιδευτικής εκδρομής στην παραλία της Αγίας Αικατερίνης!!!

Ε....περάσαμε όμορφααα!!
Εκμεταλλευτήκαμε  τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό και πραγματοποιήσαμε μια απόδραση στην παραλία της Αγίας Αικατερίνης του Όρμου Κορθίου...καθαρίσαμε την παραλία από τα απορρίμματα, παίξαμε και διασκεδάσαμε...αποτυπώσαμε σε ζωγραφιές τα συναισθήματα και τις σκέψεις που μας προκαλεί η φύση...συζητήσαμε γύρω από το θέμα της "φωτιάς" φτιάχνοντας ένα παραμυθάκι...όλα αυτά συνδυασμένα μας πρόσφεραν ικανοποίηση,δημιουργικότητα,γαλήνη, ανακούφιση και πολλή ...χαρά!!! 
Ταυτόχρονα ,οι τάξεις Α' και Β' με αφορμή το πρόγραμμα" Ελιά, η θυγατέρα του Ήλιου , που υλοποιούν την φετινή χρονιά,επισκέφτηκαν τον ελαιώνα στο κοντινό χωριό "Ρωγό",παρατήρησαν τις ελιές και τους καρπούς τους ενώ παράλληλα πήραν συνέντευξη από έναν γεωργό της περιοχής,τον  κ. Αντώνη και κατόπιν ακολούθησε συζήτηση...
Η Στ ' τάξη, με τη συμβολή και του Τμήματος Ένταξης εστίασαν στη φωτιά...φτιάχνοντας μια ιστοριούλα...ζωγραφίζοντας και καταγράφοντας τα συναισθήματά τους!!
Τέλος, οι τάξεις Γ' και Ε',εκπονώντας το πρόγραμμα "Χλωρίδα και Πανίδα Ανδρου",επισκέφτηκαν δύο πεδία για παρατήρηση.Αρχικά το πεδίο του Ρωγού για συλλογή φυτών παραποτάμιας βλάστησης και στη συνέχεια το πεδίο του Αγίου Φανουρίου για συλλογή φυτών βραχώδους βλάστησης.Αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης ήταν η δημιουργία φυτολογίων και η μεταξύ τους σύγκριση.

To αποδεικνύουμε στην πράξη!!!








                                       Η Α' και Β΄τάξη καθαρίζουν την Παραλία!!
                                                                      Μπράβο παιδιά!!!









Η Στ΄ τάξη και το Τμήμα Ένταξης ...εν ώρα δράσης......με φόντο τον Όρμο Κορθίου στον ανεμόμυλο





            
                         Τα παιδιά της Ε' τάξης στα πεδία δράσης για τη συλλογή φυτών!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου